Otsing

jaanuar 2023
E T K N R L P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Rubriigid

Viited

Arhiiv

Luulepiknik Äksi Raamatukogus

Kevad on aeg, kui loodus ärkab talveunest, lilled kiirustavad õide puhkemisega ning kõik elusolendid tunnevad hinges armastuse tärkamist. Rohetavasse metsa või maalilisse järveranda ihkab minna ka luulesõprade romantiline hing, et seal siis usinasti loometööga tegeleda ja hiljem ehk oma surematutel värssidel linnulauluga võidu kõlada lasta…

Ehk seetõttu tuligi Kõrveküla raamatukogu direktor Hele Ellermaa möödunud sügisel põnevale mõttele korraldada kevadel mõnes kaunis paigas luulepiknik ja kutsuda kohale kõik Tartu valla tuntud ja tundmatud värsisepad ja luulesõbrad. Hea idee ajas talve jooksul tasapisi juuri. Ürituse toimumise ajaks valiti 30. mai ning asukohaks Saadjärve kaunis kallas Äksi alevikus.

Kahjuks on kevadilmad sageli tujukad, piknikupäeval sadas ladinal külma vihma ning nii tuligi luulepiknikku Äksi liivaranna asemel Äksi Raamatukogus pidada. Õnneks mahtusid siia riiulite vahele mõnusasti istuma kõik kaheksateist erinevas vanuses luulesõpra. Peale oma vaimu kosutamist tee ja küpsistega ning pisikest julguse kogumist jõudiski viimaks kätte luule lugemise aeg.

Esmalt astusid kuulajate ette Virve Ramm, Isabel Laiapea ja Raido Vilt, kes esitasid enda loomingut! Nende kaunid luuletused kõnelesid elust, armastusest, kevadest, lastest ja paljust muustki. Seejärel jõudis kord teiste luulehuviliste kätte, kes lugesid oma lemmikluulet tuntud ja tundmatute autorite sulest. Et eestlane on pikaldase meelega, siis algul ei saadud teistele ettelugemisega kohe vedama ja pärast jälle pidama! Nii tore oli oma elamusi mõistvate kaaslastega jagada!

Õhtu lõpus leidsid kõik, et selliseid toredaid ettevõtmisi tuleb Äksis ja ka mujal Tartu vallas kindlasti edaspidigi korraldada.