Otsing

september 2021
E T K N R L P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Rubriigid

Viited

Arhiiv

Vikram Seth “Tasavägine muusika” – raamat, mis hakkab lugedes helisema.

 

588Raamatu annotatsioon.

See on lugu armastusest. Armastusest kaotatud ja leitud ja uuesti kaotatud naise vastu. Juhuslik teineteisenägemine Londoni bussis; kiri, mis pidanuks jääma lugemata; pianist, kelle saladus murendab tema musitseerimise tuuma — nendest ja paljudest teistest detailidest on Vikram Sethil õnnestunud luua illusioon elust endast. Samas on see raamat muusikast ja armastusest muusika vastu, mis võib kirgliku teemana joosta läbi terve elu. Eelkõige on aga tegemist raamatuga, mida võib nautida ja korduvalt lugeda.

 Vedu raamatukogu lugeja Ene Tellismaa arvamus:

“See on raamat, mille poognad mängivad hingekeeltel. Vaatamata peaaegu täielikule võhiklusele muusikaterminites, ma peaaegu kuulsin neid helisid. Ehk ka sellepärast, et viiul ja tšello on mu lemmikud. Autori põhjalikkusele sügav kummardus.

Ja ikkagi on kahju, et perekonna ja armastuse vahel valides osutub võitjaks perekond. Või kas siin ongi üldse võitjaid? Ehk ainult kaotajad…”