Otsing

jaanuar 2023
E T K N R L P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Rubriigid

Viited

Arhiiv

Mis on PÄRIS?

 “Mis on PÄRIS?” küsis Jänes ühel päeval. “Kas see tähendab, et sinu sees sumisevad mingid asjad, mida saab kasutada?”
”PÄRIS ei tähenda seda, kuidas sa oled tehtud,“ ütles Nahkhobu. “See on miski, mis sinuga juhtub. Kui laps armastab sind kaua-kaua aega, mitte et lihtsalt sinuga mängida, vaid armastab sind PÄRISELT, siis saab sinust PÄRIS.”
”Kas see teeb haiget?” küsis Jänes.
”Mõnikord,” ütles Nahkhobu, sest ta oli alati aus. “Kui sa oled PÄRIS, siis pole sul haigetsaamisest midagi.”
”Kas see juhtub äkki, nagu siis, kui lähed närvi, või vähehaaval?” küsis ta.
”See ei juhtu äkki,“ ütles Nahkhobu. “Sa saad selleks. See võtab kaua aega. Sellepärast seda sageli ei juhtugi nendega, kes kergesti katki lähevad või kellel on teravad nurgad või keda peab ettevaatlikult hoidma. Üldiselt, selleks ajaks, kui sa oled PÄRIS, on suurem osa su karvadest ära armastatud ja sinu silmad kukuvad välja ja su liikmed on lõdvad ja sa oled väga närune. Aga see kõik ei tähenda mitte midagi, sest kui sa oled kord PÄRIS, siis sa ei saa kole olla, välja arvatud nende inimeste meelest, kes ei saa aru … kui sa oled kord PÄRIS, siis sa ei saa enam olematuks muutuda. See jääb igavesti.”

Katkend Margery Williamsi lasteraamatust “Velvetjänes” (“The Velveteen Rabbit”)