Otsing

veebruar 2023
E T K N R L P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Rubriigid

Viited

Arhiiv

Täiuslikust raamatust unistades ehk Kärt Summatavet koos Valdur Mikitaga.

Hiljuti Eesti Rahva Muuseumis Kärt Summataveti graafikat ja ehteid vaadates viskas mõte mind aeg-ajalt Valdur Mikita “Lingvistilise metsa” radadele. Ühe tekst ja teise mütoloogiline pildiline maailm täiendavad üksteist nii, et koos saaks neist minu jaoks üks täiuslik raamat, millest unistama jään. Kunstniku salapära ja naiselikku väge täis looming nõiub su pikakas ajaks enda külge, jättes õhku mitmeid vaid aimamaisi tajutavaid arusaamu.
Ehted tekitavad tunde, nagu oleks kunstnikul ja sinul mingi ühine saladus jagada, millest vaid teie kaks aru saate. Ka tehniline teostus aitab selle mulje loomisele kaasa, sest nii mõnegi sõle kandjapoolsel küljel on vaid kunstnikule ja kandjale teadaolevad  salamärgid.
Summataveti kunst suudab tungida su ürgsesse sügavusse, mille mõtestamisele aitab kaasa Mikita sõnum. Nii saabki vahel katkemisi  täis maailm jälle terviklikumaks. (Klikka pildil!)