Otsing

aprill 2024
E T K N R L P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Rubriigid

Viited

Arhiiv

Äksi Rohelaat “Kastist välja!”

16.mail kell 10.00 – 14.00 toimub Äksi Kivipargis esimest aastat Rohelaat “Kastist välja!”.
Nii müügiks kui vahetuseks ootavad korraldajad igat sorti taimi, käsitöid ja vanakraami. Külla tuleb ka Uuskasutuskeskuse kaubik, kuhu on oodatud  kodus seisma jäänud heas korras asjad, et need uuesti ringlusse jõuaksid.

Juba palju aastaid on paljud ümbruskonna elanikud kevadeti oma tomati- ja kurgitaimed ostnud Kukulinna külas asuvast Toona talust ning taimede hea kvaliteediga igati rahule jäänud. Ka tänavu on müügil mitmeid erinevaid  kasvuhoonesse sobivaid taimi: TOMAT (Baikonur,  Cindel,  Marmande, Mondial, Rally, Sweet Million,  San Marzano, Sungold,  Tolstoi, jt.); KURK (Picolino, Alpaka, Alex, Adam); PAPRIKA (Bendigo); KIBEPIPAR (Cayenne, Medium).

Rohelaadale tuleb püsililletaimi müüma Valgeanso Talu. Valikus leidub alpiaia püsikuid, varjuaia taimi, kõrrelisi ning kõrgekasvulisi püsililli. Valgeanso Talu on perefirma. Nad on 1997. aastast tegelenud püsilillede kasvatamisega ning nende eesmärgiks on pakkuda Eesti kliimasse sobivaid taimi.
Palju aastaid tagasi istutati Tammesepa talu kuuri seina äärde mõned väikesed karulaugutaimed, mis seal aastaid kiratsesid. Kui kuur viimaks lammutati, alustasid karulaugud hoogsat laienemist. Tänaseks on talu tagaaeda katmas üsna tihe karulaugumuru, mida võib julgesti mõistlikkuse piires harvendada ja kärpida. Laadalt saab osta saab nii taimi kui värskeid lehti.
Märgi Maailma õpitoas saab teha täitsa ise oma kätega just sellise märgi, nagu soovid!! Joonistada, kirjutada, kasutada lilli või võtta kodust kaasa prinditud foto või tükike lemmikkangast! Loomulikult on valik märgi kaunistamiseks ka kohapeal olemas!