Otsing

aprill 2024
E T K N R L P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Rubriigid

Viited

Arhiiv

Metsamoori mõtteid

 

Sattusin raamatupoes ühe toreda seinakalendri peale, mille on koostanud Irje Karjus ehk Metsamoor. Ja kuna eestlased on läbi aja kalendriarmastaja rahvas olnud, siis tekkis soov neid mõtteid jagada ja ühtlasi üks kingiidee välja pakkuda.

Foto Eve Toots

P1140741

DETSEMBER

Teise inimese tundmaõppimiseks tuleb jõuda sisemusse. Nii enda kui teise omasse. Tuleb vaadata ja näha, tuleb tunda ja tunnetada, kanda ja kannatada, tuletada ja minetada. Kui suudad pugeda hinge, siis oledki sisse saanud. Talv on hingepugemise aeg.Tahaks ju sooja ja turvalist kohta.

Talv on mõtlemise ja analüüsimise aeg, talvel külvatakse pähe mõtete idud, et nad kevadeks idanema läheks. Paljud mõtted vajavad aega ja talvel on seda küll.

Pähklid soodustavad suhtlemist ja mõtlemist. Kui soovid leida vastuseid oma küsimustele, jõuda tuumani ,siis söö pähkleid. Vahel tuleb tuumade tunnetamise tung. Tahaks jõuda sügava sisuni, pugeda hingesoppi kondama, puudutada teise inimese tuuma ja tunnetada, kuidas see avaneb. Sellisel hetkel tuleb isu pähklite ja seemnete järele. Puren katki koore ja jõuangi tuumani, seedides neid, seedin oma mõtteid. Jõuan järjest sügavamale asjade olemusse. Kui krõbistad sarapuupähkleid jõulukuul, tulevad sulle kuldsed mõtted.

JAANUAR

jõulumarjane tervitus Alguse kuu. Mõtlen , et nüüd algab uus elu, uus algus. Olen algaja armastuses, andestuses, avameelsuses. Vaatan üle oma normid ja reeglid uue pilguga. Avastan uusi nüansse ja alustan uute kohtumistega, eelkõige iseendas. Väljas on külm , kuid hinges on soe. Hingan hingesooja oma lähedaste ja kallite inimeste peale. Kui väljas on külm, siis inimesed soojendavad üksteist. Nii see siin Põhjamaal käib – tuleb olla teisele toeks ja soojendajaks.

Alguste alguseks sobib ka soojendav angervaks. Angervaksa lõhn külmal talvepäeval toob korraga soojust hinge. Midagi imelist tungib meeltesse. See on rahu. Kõik tasakaalustub ja loksub paika. See taim annab tagasi keskendumisvõime, inimene saab mõistlikult kasutada oma ideid ja andeid, lõpetades rahmeldamise ja sihitu ringitormamise. Pingul meeled lõdvestuvad ja rahunevad ning armastuse energia pääseb voolama.

Foto Eve Toots (lodjapuumarjad)