Otsing

aprill 2024
E T K N R L P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Rubriigid

Viited

Arhiiv

Jäised pildid

Saadjärve looduskeskuses saab mai lõpuni imetleda Ene Lainemäe fotonäitust “Jäised pildid”.

Oma fotoharrastuse kohta räägib nende lummavalt kaunite piltide autor järgmist:

“Olen pildistamisega tegelenud pea kogu oma teadliku elu. Aga alates sellest, kui soetasin endale peegelkaamera, olen süüvinud fotograafiasse hoopis põhjalikumalt – olen osalenud erinevatel koolitustel, praktikumides ja loodusfotograafia suvekoolides. Soovin, et hetked, mida jäädvustan, pakuksid peale minu silmarõõmu ka minu lähedastele ja kõikidele teistele vaatajatele. Üritan alati üles leida just selle miski, mis pildi huvitavaks teeks ning vaatama paneks.

Mulle meeldib jäädvustada hetki loodusest, samuti sündmusi ja nende kulgu, et oleks hiljem, mida meenutada. Seepärast on kaamera mu lahutamatu kaaslane pea kõikjal –  nii loodusmatkadel, turismireisidel kui ka mujal ringi liikudes. Minu lemmikobjektideks on loodus- ja linnavaated, arhitektuur, lapsed, aga olen jäädvustanud ka erinevaid seltskonnaüritusi. Lisaks meeldib mulle otsida ja jäädvustada detaile, mida üllataval kombel minu kaamerata kaaslased tihti ei märkagi. 

Näitustel olen seni osalenud harva, välja arvatud mõned grupinäitused suvistes fotolaagrites sündinud piltidest. Need on rännanud eelkõige just Tartu maakonna raamatukogudes. Näitus „Jäised pildid“ on minu esimene isiknäitus.

Viimasel paaril aastal olen püüdnud jäädvustada jääd võimalikult erinevates vormides ning see on pakkunud mulle palju avastamisrõõmu kuni kohtumiseni jääinglitega. Millegipärast olen veendunud, et ilma kaamerat käes hoidmata poleks ma jääingleid kohanudki …”