Otsing

juuni 2024
E T K N R L P
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Rubriigid

Viited

Arhiiv

Kohtumine sõpradega Jyväskyläst

Reede ja 13 ei ole alati saatanlikult kehv päev!

Just sellel imekaunil ja päikeselisel sügispäeval külastas tänavu Tartu valda Jyväskylä Linnaraamatukogu töötajate suur delegatsioon direktor Seija Laitinen-Kuisma juhtimisel.

Mitmepäevase õppereisi käigus tutvusid külalised lähemalt Tartu Linnaraamatukogu ja Soome Instituudi Tartu osakonna raamatukoguga, uue Lähte Ühisraamatukogu ja Äksi Raamatukoguga, Soomepoiste tuba-muuseumi ning Jääaja keskusega. Külaliste sõnul olid kogutud muljed vägagi kasulikud ja värvikad, teada saadi palju uut ja huvitavat nii Tartumaa raamatukogude tööst kui mammutite elust jääajal.

Kogemuste vahetamine jätkus õhtul Tartus kohvilaua taga, kus võõrustajad eesotsas vallavanem Aivar Soobiga tutvustasid külalistele Tartu valla viimaseid saavutusi ja uusi põnevaid arenguplaane, samuti siinsete raamatukogude tööd ja tegevust. Vastu saadi värskeid teadmisi Jyväskylä linna arengutest ning Soome raamatukogundus käekjäigust.

Õhtu lõpuks leiti üheskoos, et juba palju aastaid kestnud sõprussuhted Tartu valla ja Jyväskylä linna vahel peavad jätkuma ka edaspidi ning taolised külastusreisid ainult soodustavad häid suhteid.

Loodetavasti kohtume järgmine kord juba Jyväskyläs…