Otsing

aprill 2024
E T K N R L P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Rubriigid

Viited

Arhiiv

Blogimine – töö ja lõbu käsikäes!

Hommikul arvutis raamatukogu kirjakasti avades vaatab mulle sealt vastu lühike kiri kolleeg Karinilt Vedu raamatukogust: “Tere! Sinu kord kirjutada!”
Selge – nüüd tuleb hakata kiiremas korras blogima.

Kui me 2011. aasta alguses ühel nõupidamisel kolleegidega uusi ideid raamatukogude töö jaoks otsisime, käis keegi meist välja mõtte, et raamatukogudel oleks päris oma häälekandjat tarvis. Ja nii me siis otsustasimegi … hakata Tartu valla raamatukogude blogi pidama!
Tol hetkel ei kujutanud me uneski ette, mida selline kavatsus endaga kaasa toob. Ehk nagu kuulus ulmekirjanik Stephen King selliste hullumeelsete ideede kohta öelda armastab: “Tol hetkel tundus see lihtsalt olevat hea mõte.“

Nüüdseks on meie blogi juba kaks ja pool aastat vahelduva eduga tegutsenud. Selle aja jooksul oleme selgeks saanud, et korralik blogimine pole kerge lõbu vaid raske töö, mis nõuab palju aega, energiat ja loomingulisust.
On päevi, kus blogimine ei edene põrmugi. Sa istud tööl arvuti ees ja püüad midagi kirjutada, aga sinus ei ole mingeid mõtteid. Sa pingutad ja pingutad, sest tead, et kirjutada on vaja… Kuid kõik sinu püüded on asjatud. Sa oled täiesti tühi… Oled nii tühi, et sinus pole isegi ainsatki sõna, mida “paberile” panna…
Kuid on päevi, mil mõni hiljuti loetud raamat on su hinge niivõrd sügavalt puudutanud, et sõnad lihtsalt voolavad sinust välja. Toekas tekst saab siis valmis imelühikese ajaga, ilma et oleksid pidanud hetkegi pingutama. Sellistel puhkudel meeldib kirjutatu ka sinule endale! Need on head päevad!

Selle kahe ja poole aasta jooksul on nelja autori (Hele Ellermaa, Eve Toots, Karin Evik, Anita Priks) loomingu tulemusena avaldatud ligi 150 lühemat või pikemat kirjutist ja lugematul arvul pidevalt uuenevaid tähtsaid teadaandeid.
Peamisteks teemadeks on loomulikult kirjanduse ja meie raamatukogude tööde ning tegemiste tutvustamine.
Kui jälgida kahte erinevat statistikat meie blogi avalike vaatamiste kohta, siis ühe statistika järgi on see ainult!!! 2 külastust ja teisel 3662 külastust 2013. aasta jooksul. Võta siis kinni, kumb arv neist õige on! Et statistika pidavat olema eriti edukalt valetav nähtus, siis arvatavasti on tõde kusagil vahepeal.

Kindel on see, et blogist on ikka kasu küll. Väga huvitav on lugeda kolleegide tundeid ja nägemusi erinevate raamatute kohta, mida ise pole veel juhtunud kätte võtma. Päris hea on sealt ka raamatukogude tööaegu vaadata ning toimunud ürituste kuupäevi ja muud infot otsida.

Mõnikord mõtlen kõigest hoolimata, et … no oli meil seda jama veel muudele töödele lisaks vaja!
Aga blogimist lõpetada … ka ei raatsi. Vahel on see ju … päris tore tegevus!

Blogi põnevamaks muutmiseks on oodatud kõik  jagamist väärt kirjandusega seotud kaastööd, mis avaldatakse autori nime all!