Otsing

aprill 2024
E T K N R L P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Rubriigid

Viited

Arhiiv

Robert Muchamore, “Agent. Missioon nr 1”

12-aastane James on oma eluga ummikusse jõudnud. Peale ema surma lastekodusse sattunud poisi õhtuid täidavad õppimise asemel arvutimängud, kaklused, koos kambaga autode lõhkumised ja viimaks poevargus. Eespool paistab teda ootavat ainult noortevangla. Siis aga muutub kõik… Jamesile pakutakse võimalust astuda laste spioonikooli CHERUB ja saada … salaagendiks!

CHERUB-i agendid on 10-17-aastased lapsed, keda saadetakse luurama terroristide ja narkokaubitsejate järele üle kogu maailma, nad häkivad nende arvutitesse, sokutavad korteritesse pealtkuulamisseadmeid ja hangivad vajalikke süütõendeid. Agentide töö on väga ohtlik, kuid selleks saavad nad ka põhjaliku väljaõppe.

 Enne oma esimesele missioonile minekut peab ka James läbima 100-päevase algkoolituse, mida isegi kõige tugevamad värvatud ei tee lõpuni. Kuigi katsed on ülirasked, ei hakka James virisema. Ta mõistab, et spioonikooli läbimine aitab teda hoida eemal pahandustest ja vanglasse sattumisest.

Inglise kirjaniku Robert Muchamore CHERUBi-seeria esimene osa on mõnus lugemine nii poistele kui tüdrukutele. Tegevustik on tempokas ja põnev, ei puudu ka killuke romantikat ja huumorit.

Sa ei pruugi küll loetut uskuda, kuid huvitav on sellest hoolimata!