Otsing

veebruar 2023
E T K N R L P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Rubriigid

Viited

Arhiiv

Näitus “Mere kutse” Äksis

Saadjärve Looduskeskuses võib 1. jaanuarini vaadata fotonäitust “Mere kutse”.

Näituse sünniloost:

Igaühel meist on oma suhe merega. Mere hääled, lõhnad ja see „miski“ on see, mis meid ikka ja jälle selle ääretu ja isepäise vetevälja äärde kisub. Mere rahulik, aga ka rahutu olek annab mõtetele selgust ja hingele rahu ning igaühe sisemised tasakaalukeeled saavad jälle paika.

Fotoühenduse Hetkepüüdjad liikmetena oleme meresid ja saari käinud ühiselt jäädvustamas juba kümmekond aastat. Tänavusel merekultuuriaastal tekkis soov ühisele näitusele kokku koguda ja visualiseerida  erinevate merede äärest objektiivi püütud hetked. Nii sündiski näitus „MERE KUTSE“. Igaühe emotsioonidest laetud merepildid annavad edasi mere võimalikult erinevaid ilmeid ja olekuid. Näitus meie meredest sai ka geograafiliselt üsna lai – Abrukast Itaaliani ning Ameerikast Filipiinideni.

Fotoühendus Hetkepüüdjad koondab kümmet tegusat fotonaist. Meid ühendav nimi peegeldab hästi meie püüdlusi – fotograafia ongi ju tegelikult ühe hetke, ühe emotsiooni püüdmine ja jäädvustamine teatud ajahetkel. Ja fotograafile on oluline just selle hetke erilisus, ehe emotsioon, mis kõnetaks ka teisi ning pakuks vaatajalegi pinget ja äratundmisrõõmu.

Nii ühiselt kui ka väiksemate kooslustega oleme esinenud ka arvukatel näitustel: „Ruhnu etüüdid“, „Rabade radadel“, „Talv Valgemetsas“, „Selle talve pildid“, „Luigehetked“, „Peegeldused“, „Valge vaikus“, „Vormsi vormid“, „Muhu mustrid“, „Abruka. Tükike paradiisi“, „Kihnu killud“, Vilsandi vaated“, „Abruka mitu palet“,  „Muhumaa on pildil“, „Osmussaar“ jpt.

Käesoleval näitusel osalevad:

Helve Hinno, Diivi Põdersoo, Ene Lainemäe, Külli Kolina, Pille Porila, Hele Ellermaa, Maarja Maasikas, Reet Hünerson, Tiina Kasuk, Anita Priks, Elle Mets