Otsing

mai 2024
E T K N R L P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Rubriigid

Viited

Arhiiv

Torisevad lugejad

Täna hommikul tuli raamatukokku üks väga pessimistlikult meelestatud naislugeja. Pärisin, milles asi? Selgus, et ta ei saa magada, kuna hiljuti loetud George R.R. Martini “Jää ja tule laulu” sarjas ilmunud  juba kuues raamat jäi jälle pooleli ja tema mõtleb kogu aeg, et mis küll tema lemmiktegelasest edasi saab. Lugeja käskis mul välja uurida, kuna järgmine osa ilmub? Eelmise aasta Lähte raamatukogu nn. Kuldlugeja ütles karmilt, et kui ta järgmine kord tuleb, olgu raamat olla! Kirjutagu ma kasvõi ise edasi! Hakkasin naerma ja lubasin asja uurida.

Äsja tõi sama raamatu tagasi järgmine ulmefännist lugeja ja kiitis väga äsjaloetud raamatut ning küsis ka, et kuna järgmist osa saab lugeda? Lubasin, et kirjutan kirjastusele Varrak kohe e-kirja ja nõuan aru! Meeslugeja  oli väga pahane, et miks lugejaid niimoodi kiusatakse, alustatakse raamatute väljaandmist ja siis jäetakse millegipärast pooleli. Ta tõi näiteks Michael Scott Rohani “Jääalasi. Maailma talv”, mille esimene köide juba 2002. a. ilmus , aga kus järgmised osad on? Sama lugeja ootab veel Patrick Rothfussi raamatute “Tuule nimi” järgesid. Eelmine osa ”Kuningatapja kroonika. Esimene päev” II raamat ilmus 2009.a.  Robin Hobbi Farseeri triloogia järgmisi raamatuid pole ka veel raamatukauplustesse ilmunud. Viimane osa “Kuninglik salamõrtsukas”  [Farseeri triloogia II raamat 2. osa] ilmus 2009.a. Kõige huvitavam on see, et need on kõik kirjastuse Varrak väljaanded.

Et oma rahulolematuid lugejaid vaigistada, ei jäägi mul muud üle, kui kirjastuse peatoimetaja Krista Kaera poole pöörduda ja aru pärida, milles on probleem? Ulmekirjanduse sõbrad ootavad pikisilmi eelpoolnimetatud raamatute järgmisi osasid.