Otsing

mai 2024
E T K N R L P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Rubriigid

Viited

Arhiiv

Maria hüpnotiseerimine

Maria hüpnotiseerimine

  Mind on alati huvitanud eriliste võimetega inimesed ja see musta spiraaliga raamat tõmbab lugeja  kohe  inimmeele mõistatuslikesse süvahoovustesse.
Lugu algab põnevalt. Väikelennuki juht on kaotanud teadvuse ja tema šokis naine on sunnitud iseseisvalt  lennukiga maanduma ainult teise kogenud lenduri rahustavate ja sisendavate juhiste abil. Kuidas see võimalik on? Inimvõimed on piiritud! Me ainult ei tea seda ja ei oska oma tegelikke võimeid kasutada. Endale teadvustamata  kasutame iga päev nii hüpnoosi kui ka enesehüpnoosi.

Lk. 44. “Ütleme endale, et tunneme end suurepäraselt, kuigi tunneme halvasti, ja halb tunne kaob iga sisendusega. Ütleme endale, et tunneme end halvasti, kuigi tegelikult tunnemegi, ning meil hakkab iga sõnaga järjest halvem. Sisendus võimendub.” “Hüpnoos ei ole mingi müsteerium. Kõik see on kordamine, ikka ja jälle sisendused kõikjalt, meilt endilt, teistelt inimestelt, kellega  me kohtume…” “Arvestades kõiki neid sisendusi, mida oleme kuulnud, näinud või puudutanud, koosneb meie tõde nendest, mis oleme omaks võtnud.”

Lugejale kirjeldatakse hüpnotisööri poolt läbi viidud eksperimenti, mille käigus  satub mees ainult  sisenduste abil  kujuteldavasse vanglasse, millest see inimene ei leia enam ise väljapääsu. Tema jaoks on müürid reaalsed, kuigi saali poolt vaadates pole laval peale õhu midagi näha.

Lk. 70. “Meie elu on kui lõuend, mida iga sekund, iga päev loome. Üks pintslitõmme korraga. Iga päev, terve elu. Nii see käibki. Siin on sinu värviämber, kus keerlevad sisendused. Siin on sinu pintsel, tee see kokku värviga, mida sa tõeks pead. Siin on sinu lõuend – me nimetame seda eluajaks.”

Jonathan Livingston Merikajakas

Ameerika kirjanik Richard Bach, helilooja J. S. Bachi kauge järglane, sündis 1936.a. Illinoisis. Lendurina oma kuuelapselisele perele leiba teenides , ajuti vireledes  näljas ja viletsuses, avaldas ta 1970.a. raamatuna  allegoorilise jutustuse  “Jonathan Livingston Merikajakas”,  ( eesti k. ilmunud 1973.,  2003.a.) , millega ta kohe maailmakuulsuse saavutas.

Illusioonid

 

1977.a. järgnes romaan “ Illusioonid: Trotsliku messia seiklused” (eesti k. 2008.a.), mis samuti miljonite lugejate südamed võitis  uudse ja põneva temaatikaga ning oma elujaatava helgusega. Autor avab lugejate meeled  tänapäeva keerulises maailmas leiduvale headusele ja ilule.